El 23 de març ha tingut lloc la inauguració de l’acceleradora de tecnologies de fabricació additiva creada per a afavorir un teixit empresarial més competitiu i sostenible. Durant l’acte, Josep Lluís Checa, director general de TecnoCampus, ha destacat el fet que “s’han contactat 127 empreses, 58 de les quals han mostrat interès específic a col·laborar amb ThinkIn 3D, mentre que 21 d’elles tenen la voluntat immediata d’integrar-se en aquest context d’incubació”.
El catedràtic i director de CIM UPC, José María Cabrera, ha presentat una ponència en la qual ha posat l’accent en el potencial innovador de la tecnologia d’impressió 3D: “En el context actual apareix la manufactura additiva com un nou paradigma que trenca amb la forma tradicional de fabricar i permet produccions locals, de petites sèries i amb moltíssima adaptació a la necessitat del client”.
Per la seva part, Javier Collado, director general de la Fundación Incyde, ha aprofitat l’acte d’inauguració per a posar en valor el treball col·laboratiu com a ingredient principal per a fer realitat aquest equipament: “Des del primer dia treballem alineats tots els equips que hi ha darrere del ThinkIn 3D Mataró: la Fundació TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i nosaltres mateixos, la Fundación Incyde; i continuarem treballant junts”.
La inauguració també ha comptat amb la participació de Sergi Morales, regidor d’Ocupació de l’Ajuntament de Mataró, que ha posat de manifest com l’acceleradora “és un espai que permet acostar aquesta tecnologia per tal que startups, pimes i micropimes puguin testar-la i acabin incorporant-la en els seus processos productius per a ser més competitius”.
David Bote, alcalde de Mataró, ha clausurat la inauguració de l’acceleradora recordant que el ThinkIn 3D Mataró “té una funció molt rellevant, que és la d’acostar al conjunt del teixit econòmic del territori no sols una tecnologia, sinó un equipament en el qual les empreses rebran acompanyament de primer nivell per a integrar la impressió 3D en la seva realitat”.
L’acceleradora de fabricació additiva, que comença a incubar els seus primers projectes, ofereix diferents tipus de programes amb els quals pretén contribuir a la innovació en les operacions, els processos productius i els models de negoci.