ThinkIn 3D Mataró és l’acceleradora de fabricació additiva del TecnoCampus i té com a objectiu promoure l’adopció tecnològica de la impressió 3D com a vector de competitivitat i innovació per a empreses industrials o de serveis vinculats, a través d’un entorn diferencial de fabricació i dinamització on poder experimentar, testar i desenvolupar nous productes, solucions i models de negoci.

Ets una empresa, vols explorar la fabricació additiva però no saps com abordar-ho? Al ThinkIn 3D tindràs l’ajuda necessària per transferir aquesta tecnologia al teu negoci o idea de projecte.

Aquest projecte ha estat impulsat per la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, en el marc del Programa Operatiu Pluriregional d’Espanya FEDER 2014-2020 i l’Ajuntament de Mataró. Actualment rep el suport de Diputació de Barcelona.

ENFOCAMENT T-SHAPE

El ThinkIn 3D Mataró segueix un model en forma de T, amb una especialització vertical en aplicacions de l’àmbit de la salut i del benestar de les persones, però també amb una visió horitzontal per arribar a empreses de la resta de sectors. El nexe comú és acompanyar les pimes i micropimes que vulguin innovar en base a la tecnologia de la impressió 3D.  

Imatge Salut Health in 3D
Health In3D

SALUT

La impressió 3D en l’àmbit de la salut té múltiples aplicacions: pròtesis, implants dentals, fèrules, dispositius mèdics, productes de fisioteràpia, bioimpressió de teixits, pròtesis mèdiques, prototips i models quirúrgics i pre-quirúrgics i impressió d’implants biocompatibles. 

La fabricació additiva aporta importants avantatges en salut: ajuda a evitar possibles cirurgies postoperatòries, millora la qualitat del procés quirúrgic, permet la utilització de materials biocompatibles així com la fabricació de pròtesis personalitzades. 

Imatge autmoció
Icono automotió

AUTOMOCIÓ

La fabricació additiva en el sector de l’automoció aporta rapidesa i flexibilitat en la producció, redueix els costos, permet la personalització de peces i la fabricació de km 0, així com la producció a petita escala de peces per a reparacions o que són difícils d’aconseguir perquè estan descatalogades. 

Algunes aplicacions de la impressió 3D en aquest sector són la creació de prototips, d’utillatges i eines, la fabricació de xassís sencers, sistemes de frens i de control pneumàtic, etc. 

Imatge consutrccio
Icono construcción

CONSTRUCCIÓ

L’ús de la fabricació additiva en la construcció ajuda a crear geometries complexes que no es podrien fer amb altres sistemes constructius i a aixecar estructures més ràpidament, així com a una reducció important de les emissions en CO2 respecte els processos convencionals i a la valorització de materials residuals amb una lògica d’economia circular. Les aplicacions de la impressió 3D en aquest àmbit van des del formigó a les infraestructures prefabricades, les peces de ceràmica de formes complexes o les cases prefabricades. 

Imatge Moda I Tèxtil
Icono Moda i tèxtil

MODA I TÈXTIL

La impressió 3D aplicada a la moda permet oferir dissenys complexos a mida així com personalitzar el producte final i adaptar-lo completament a la morfologia de cada persona. Algunes aplicacions de la fabricació additiva al tèxtil són la producció de bosses, ulleres a mida, calçat tècnic personalitzat, complements o vestits.

Imatge industria
Icono industria

INDÚSTRIA

La impressió 3D aporta importants avantatges a la indústria, donat que permet provar ràpidament noves idees, ajuda a innovar de manera continuada, aporta flexibilitat en els processos de fabricació, permet la personalització i pot reduir els costos. En aquest grup es poden encabir tots els sectors productius. 

DESCOBREIX ELS NOSTRES EQUIPAMENTS

Equipament Hero Helmet
FormLabs 3L
formlabs-Fomr3BL-impresora3d-impresion3d-impresoradental-dentalmarket
FormLabs 3BL
Fuse hero machine 2022
Fuse 1 Powder bed
Raised Pro3 Plus
Zortrax Endureal Peek
Stratasys j5 MediJet
Prusa fff
FUSE 1. POWDER BED. SLS
Impresora Raise3D-PRO3-PLUS
FUSE 1. POWDER BED. SLS
Impresora Repbox-v22-prusa-orange-edition-mdf-complete-kit2
FUSE 1. POWDER BED. SLS
Impresora zortrax-endureal-1
FUSE 1. POWDER BED. SLS

DESCOBREIX ELS NOSTRES PROGRAMES I SERVEIS

ACCELERACIÓ TECNOLÒGICA

Per empreses que volen innovar incorporant la tecnologia de fabricació additiva amb l’objectiu d’incrementar la seva competitivitat i diferenciació.

SERVEI DE TRANSFERÈNCIA TECNOLÒGICA

Per empreses amb un repte concret en impressió 3D o que volen testejar la tecnologia.

SERVEI DE PROTOTIPATGE

Assessorament en el disseny i desenvolupament de prototips en impressió 3D.

FINANÇAMENT

Assessorament en l’accés a finançament per a empreses de l’ecosistema 3D.